leslokaal

Hou het contact met je vrienden warm via Facebook

Korte inhoud

De digitale wereld biedt heel wat mogelijkheden voor contact, zowel met bekenden van vroeger als met nieuwe vrienden. Denk maar aan e-mail, chatten, skype en ook diverse sociale netwerksites.
Naast Twitter is Facebook vandaag de meest bekende netwerksite. Je kan er contact houden met je vrienden maar er ook nieuwe maken. In je profiel kan je melden wie je bent en wat jou boeit.

Je kan er ook dagelijks melden waarmee je  bezig bent en zien wat je vrienden zoal doen. Weet echter dat al wat je er zomaar op plaatst, door de hele wereld kan bekeken worden.

Je moet dus toch wel goed nadenken wat je er wel en juist niet op plaatst. Al deze aspecten worden in de les besproken en ingeoefend. Als laatste deel van de les kunnen de geïnteresseerden dan beslissen of ze een eigen Facebook-account willen aanmaken of niet.

Info voor de cursist

Vereiste voorkennis: courant gebruik van pc en internet
Belangrijk: Deze cursus is bedoeld voor mensen die voor het eerst willen kennismaken met Facebook.
In de les worden de basisfuncties van Facebook uitgelegd. De lesgever is echter geen specialist.
Er is dan ook geen garantie dat de lesgever alle vragen over complexe functies kan beantwoorden.
De cursisten die een eigen Facebook-account willen aanmaken, moeten een bestaand e-mailadres + wachtwoord meebrengen. Indien je dat niet hebt, zal je in de les een nieuw gmail-account of hotmail-account moeten aanmaken.

Nodig:          Alle cursisten moeten een GSM meebrengen.

Praktisch

Sessie: cursus van 2 x 3 uur
Vereist materiaal: 1 pc met het programma PowerPoint, een beamer en internetaansluiting, 1 pc met internetaansluiting voor elke cursist
Syllabus:afdruk van de screenshots van de basisfuncties.

TOP   Terug naar overzicht...